Rogers Online Zoo

……. ik je ook wat over mijzelf wil vertellen!

Nadat ik om jullie steun heb gevraagd en jullie heb verteld over mijn intenties met Roger’s Zoo, deel ik nu graag wat meer over mijzelf en hoe mijn passie voor dieren altijd al in mijn leven is geweest.

Als kind had ik altijd al dieren. Ik kan mij geen moment herinneren dat we geen dieren thuis hadden. Mijn eerste herinnering is Pluisje, mijn eerste poes die altijd bij me lag als ik verdrietig was. De kippen herinner ik me ook goed, vooral de kuikentjes in het voorjaar. Eigenlijk was het altijd een hele dierentuin thuis: behalve poezen en kippen hadden we ook duiven, eendjes, ganzen, kwartels, valkparkietjes, aquaria met vissen en minder gebruikelijke dieren als terraria met gifkikkers en gekko’s, agapornissen, papegaaien. Momenteel heb ik  Guira koekoeken,Kuiftinamoes en verschillende soorten rozenkevers. Dag in dag uit was er altijd wel wat te verzorgen, jonge dieren, zieke dieren of gevonden dieren,  er was altijd wel iets. En nog steeds.

Ik had (en heb nog steeds) het geluk van een lieve moeder die mij vrijwel alles mee naar huis liet nemen en die altijd heel ondersteunend was in mijn passie voor dieren. Zo rond mijn 14e was er een nieuw kippenhok nodig. Zonder hulp bouwde ik mijn eerste dierenverblijf met materiaal wat voorhanden was. Ik herinner me nog hoe trots mijn moeder was dat ik dit zonder hulp voor elkaar had gekregen. Maar ook hoe mijn vader veel aanmerkingen had op wat allemaal beter kon. Ik liet me niet uit het veld slaan en bouwde vervolgens mijn eerste volière in de schuur, kitte mijn eigen aquarium, bouwde een terrarium,  konijnenhokken, papegaaienkooien, nieuw kippenhok en vervolgens mijn huidige volière. Bereid om fouten te maken en aanpassingen te doen als iets niet werkte werd ik steeds beter in het bedenken van nieuwe verblijven. De constructies werden steeds beter en complexer.

En nu sta ik voor de uitdaging mijn eigen dierentuin te bouwen. Vanuit een visie waarin dieren in een mooie natuurlijke omgeving gezien mogen worden door iedereen. Met voor elk dier veel ruimte en rekening houdend met voor de soort specifieke voorwaarden. Roger’s Zoo gaat bovendien om meer dan alleen dieren, het gaat het om de symbiose tussen alles wat leeft. Dat is de kracht van mijn droom en wat het uniek maakt.

Ik nodig je graag uit voor een bijzondere middag waarin ik je mijn plannen laat zien (https://www.facebook.com/events/407584016075014/). deze middag vertel ik je uitgebreid mijn verhaal over hoe Roger’s Zoo er uit gaat zien, welke aspecten er gerealiseerd gaan worden en wat mijn intentie is. Dit alles wordt ondersteund met tekeningen en maquettes. Hierna mag je vragen stellen en misschien heb je wel ideeën om Roger’s Zoo te verrijken!

Omdat ik veel via Facebook deel is het fijn om daar vrienden te zijn als je de ontwikkelingen rond Roger’s Zoo wilt volgen. Je bent van harte welkom in mijn Facebook vriendenkring! (https://www.facebook.com/roger.groenestein)

Advertenties