Rogers Online Zoo

……. Roger’s Zoo niet zomaar een droom is?

Met https://rogerszooonline.wordpress.com/wist-je-dat/ik-jou-nodig-heb-om-de-droom-te-realiseren/ stuurde ik mijn eerste hulp vraag om steun bij het realiseren van mijn droom. De respons was overweldigend! Ik ben zo geraakt door de vele positieve reacties die ik heb gekregen en voel me erg gesteund door de woorden van mensen die het een gaaf en groots plan vinden. En de genereuze financiële en dienstbare bijdragen geven mij het gevoel dat ik echt op de goede weg ben.

Roger’s Zoo is niet zomaar een droom voor mij. Werken met dieren en in de natuur is wat ik al van jongs af aan wil in het leven en de jaren dat ik in dierentuinen werkte hebben die vlam alleen maar aangewakkerd. Ook omdat ik gezien heb hoe het anders kan en hoe ik het anders wil! Hoe bezoekers meegenomen kunnen worden in de schoonheid van de natuur. Ik wil in Roger’s Zoo laten zien hoe de hele natuur met elkaar verweven is, hoe elke schakel in het ecosysteem van de natuur essentieel is. Ik wil mensen inspireren om de wereld waarin we leven en de schoonheid van dieren, planten en het hele systeem te koesteren.

Ik snap dat bij sommigen mensen weerstand bestaan tegen het idee van een dierentuin. De dieren in Roger’s Zoo representeren de dieren uit de natuur. In de opzet van mijn park laat ik zien hoe alles met elkaar in symbiose verweven is. Het is mijn intentie om bezoekers in hun hart te raken en ze de ervaring te geven de verbinding met dier en natuur te voelen. Door gerichte educatie te geven over dieren, hun leefomgeving en hoe belangrijk het is hiervoor zorg te dragen hoop ik dat mensen hier ook naar gaan handelen. En als de kleine bezoeker hiermee al op jonge leeftijd in aanraking komt is het makkelijker tot ze door te dringen.

Voor mij persoonlijk is het leven van deze droom een droom op zich. Tijdens het proces van schrijven, bedenken, tekenen, creëren en berekenen heb ik zo ontzettend veel geleerd over mezelf. Ik ben er al zoveel rijker van geworden. Evenals mijn ervaringen in de dierentuinen waar ik gewerkt heb, die niet allemaal even gemakkelijk waren! Maar ik ben vooral dankbaar voor wat het mij allemaal heeft gebracht. Het heeft mij een krachtig en liefdevoller mens gemaakt die staat voor zijn droom! Mijn droom! Ik ben op het punt gekomen dat ik deze sprong ga wagen. Vanaf nu is er geen gevoel van terug gaan, alleen nog maar vooruit. Erg dankbaar ook dat anderen vertrouwen hebben in mijn droom.

Inmiddels is er € 690,00 gedoneerd (16-03-2015). Mijn doel is om minimaal € 7.000,00 bij elkaar te krijgen. Dit bedrag is nodig om mijn vergevorderde plannen te voltooien. Naast de eerste 26 tekeningen van de dierenverblijven dienen er nog 23 tekeningen gemaakt te worden. Een mooie 3-D tekening van  het horecagebouw is klaar (zie link) en ook zijn er al meerdere prachtige maquettes gemaakt. En er zijn nog meer maquettes nodig.

Verder zoek ik een accountant die mijn plan wil beoordelen om te kijken of ik de financiering goed heb berekend. Het gaat om de belastingen, hypotheken en alles wat met financiën te maken heeft.

Eerste contacten met gemeente en potentiële bezoekers waren erg positief. Het plan is belangrijk om investeerders en gemeenten te laten zien dat Roger’s Zoo niet alleen een prachtige droom is, een bijzondere leefomgeving voor de dieren en een onvergetelijke ervaring voor de bezoekers, maar ook een professionele, rendabele onderneming is!

Als je wilt zien wat er al gerealiseerd is, klik dan op mijn Facebook pagina: (www.facebook.com/rogerszooonline) om enkele van de voltooide tekeningen te zien. In het fotoalbum vind je ook plaatjes van de maquettes en kun je een indruk krijgen hoe de verblijven er uit gaan zien.

Blijf vooral doneren op rekeningnummer  NL84 SNSB 8809 7973 45 t.a.v. R.M.Groenestein te Arnhem. Vanaf een buitenlandse rekening heb je ook mijn adres nodig. Dat is: Postmeesterwei 7, 6843 ZB, Arnhem, Nederland.

Mijn dank is groot en de droom blijft leven!

Advertenties