Rogers Online Zoo

Indische Antilope

Indische antilope

Indische antilope

Nederlandse naam: Indische antilope
Deutsche name: Hirschziegenantilope
English name: Blackbuck
Latijnse naam: Antilope cervicapra

Biotoop: Open vlakten, graslanden

Land van herkomst: India, Nepal en Pakistan

Omschrijving: De ongeveer één meter hoge Indische Antilope wordt met uitsterven bedreigd omdat deze veel bejaagd is om zijn vlees. Volwassen mannen hebben een zwarte kleur en spiraalvormige geringde horens die wel 50 tot 70 cm lang kunnen worden. Deze dieren kunnen een snelheid halen van 80 km/uur. Eén dominant mannetje kan wel een harem van 15 tot 20 vrouwen verzamelen. Tevens verdedigd het mannetje zijn territorium waarin hij graast. Dit doet hij door middel van geur die vrijkomt uit een klier bij zijn ogen. De vrouwtjes krijgen één jong per jaar. Pasgeboren jongen zijn niet mobiel genoeg om met de kudde mee te lopen en worden daarom in een kuil afgelegd. Hun moeder komt om de zoveel tijd haar jong zogen. Als het jong groot en mobiel genoeg is om te kunnen rennen sluit deze zich aan bij de groep. In de loop van de tijd worden jonge mannetjes uit de groep verdreven. De Indische antilope voedt zich met grassen en kruiden. Bloemen en fruit laten ze ook niet liggen.