Rogers Online Zoo

Gibbon

Witwang gibbon man

Witwang gibbon man

Nederlandse naam: Gibbon
Latijnse naam: Hylobates spec

Biotoop: Tropische bossen

Land van herkomst: afhankelijk van de soort

Omschrijving:

Gibbons leven voornamelijk in bomen en komen zelden op de grond om zich te verplaatsen. Met hun zeer gespierde armen slingeren ze van boom tot boom. Deze gibbons zijn in verhouding sterker dan mensen. Deze mensaap heeft een lengte van 45 tot 60 cm. De vrouwtjes zijn vaak anders van kleur dan de mannen. Jongen daarentegen hebben in het begin dezelfde kleur als de vrouwtjes zodat ze niet zo opvallen tegen de buik van hun moeder. Een vrouwtje krijgt maar één jong per keer en deze blijft enkele jaren bij zijn ouders. Een paartje bakent hun territorium af door middel van een luide zang. Deze zang reikt kilometers ver in het bos en zo weten andere gibbons dat dit territorium al bezet is. In de bomen gaan gibbons op zoek naar vruchten, bladeren, bloemen en insecten om hun honger te stillen. Een gibbon heeft een gewicht van 4,5 tot 7,5 kg.

 

Advertenties