Rogers Online Zoo

Actueel

Wist je dat …….?

Er momenteel 10 % van het begrootte budget voor het afmaken van mijn ondernemersplan is ingezameld met behulp van vrienden en kennissen. En als het plan af is dat het dan aan grote geldschieters en gemeenten gepresenteerd kan worden.

Ik momenteel heel veel positieve feedback krijg van mensen die in mijn droom geloven. En dat er ook mensen zijn die heel kritisch zijn als het gaat om mijn droom. En dat ik jullie daarom snel ga uitnodigen om mijn eerste presentaties bij te wonen voor mijn plan. Als je daar bij wil zijn stuur je een mail naar rogerszoo@outlook.com.

Er om een dierentuin te beginnen heel veel gedaan moet worden. Het is niet simpelweg het bouwen van verblijven en het laten zien van dieren, er komt ook een stukje horeca, groenvoorziening, techniek, graafwerkzaamheden, planning en draaiboeken maken bij kijken. Dit alles wordt beschreven in een ondernemersplan.

Toen ik enkele jaren geleden in een dierentuin in Nederland werkte had ik al snel door dat ik niet op mijn plek was. De dierentuin vond ik erg mooi maar de omgang met personeel en dieren was naar mijn inziens niet oké. Het team daarentegen was fantastisch. In het begin waren er wat strubbelingen maar naarmate we elkaar beter leerde kennen was het een goed op elkaar ingespeeld team dat er echt iets van wilde maken. In het team had ik een belangrijke rol en ik kon met de mensen lezen en schrijven. We vormden echt één hechte roedel wat ook tegen het beleid van de dierentuin eigenaar in ging. Dit deden we niet alleen uit eigen belang maar ook in het belang van de dieren die in mijn ogen te weinig goede zorg kreeg. Op dat moment had ik al het gevoel dat ik voor mijzelf een dierenpark wilde beginnen, maar dan beter. Op het moment dat ik ontslagen werd omdat het team te solide in het bedrijf stond kreeg ik het gevoel dat dit het moment was om mijn visie tot werkelijkheid geboren te laten worden. In één klap viel het hele team uit elkaar en was iedereen binnen een half jaar vertrokken of ontslagen. Maar velen steunde mij in het idee dat ik ook in staat ben een eigen park op te zetten. Mijn creativiteit, inzichten, omgang met mensen en dieren geven mij ook het gevoel dat ik dit kan. Ik ben toen gelijk aan de slag gegaan met schrijven, informatie te verzamelen, offertes aan te vragen en uiteraard te gaan tekenen en schetsen hoe mijn park er uit moet komen te zien. Dit is best een hele klus. Het is niet alleen wat verblijven teken en uit te rekenen wat het gaat kosten, ook de grond moet begroot worden, regelgeving van de gemeente, locaties bekijken, maquettes bouwen, professionele bouwtekeningen, zaken waar ik weinig verstand van had moesten uitgediept worden, pppffffft het is allemaal een behoorlijke klus geweest. En na een paar jaar zwoegen is het bijna zo ver. Er is een 800 pagina dik, zelf geschreven plan dat bijna klaar is om naar de accountant te gaan. Dit moet dan eerst gepresenteerd worden waarna de fouten uit het financiële plan gehaald moeten worden.  En pas dan komt de volgende stap waarover ik jullie later meer ga vertellen!

Namens mij, het aanstaande team en de dieren, tot snel in Rogers Zoo!

Advertenties